פעילות העמותה
עמותת להיות שם הוקמה בשנת 2013 על ידי שגית רז, העמותה מפעילה מספר פרויקטים במקביל, עם מטרת על: להוביל לשינוי גישת הטיפול למאובחני הספקטרום האוטיסטי.
3 התערות חברתית
נכון להיום, אחד מכל 88 ילדים הנולדים בישראל מאובחן על הספקטרום האוטיסטי. מספר זה הולך וגדל עם השנים. הפתיחות החברתית לנמצאים על הספקטרום האוטיסטי גדולה היום מתמיד, אך עדיין איננה מספיקה. לשם ההמחשה, התערות ילדים במסגרות החינוך הרגילות קיימת כבר היום, אך לרוב הם נמצאים בשולי המסגרת החברתית ואינם מהווים חלק מההווי הכיתתי, היחס הוא של "יש לי ילד אוטיסט בכיתה" ולא של יחסי חברות. לכן כחלק מגישת הטיפול האישי, חשובה ביותר ההתערות החברתית של ילדי הספקטרום.
2 אילת יודעת להיות שם
הקמת מודל עירוני ראשון מסוגו בישראל, התומך ומטפח ילדים אוטיסטים עד לכדי עצמאות מירבית. עמותת להיות שם פועלת בכדי להנחיל את הגישה הטיפולית "אחד על אחד" באופן אינטנסיבי בעיר אילת ובאיזור הערבה. המערך יהווה דוגמא ומודל לערים נוספות כשהנדבך העיקרי הוא מקדם/ת התפחות צמוד/ה ומוסמכת לכל ילד אוטיסט משך כל שעות היום. להפוך את אילת לעיר דוגמא בהצלחת הגישה הטיפולית "אחד על אחד", ולהוביל לשינוי ברחבי הארץ לאחר מכן בפתיחת מרכזים נוספים.
1 שינוי גישה
מטרת העל של העמותה הינה לשנות את תפיסת הגישה הטיפולית בילדים אוטיסטיים בישראל. האוטיזם הנו קשת רחבה הכוללת ילדים, נערים ובוגרים על הספקטרום האוטיסטי. התפקודים מחולקים מתפקוד נמוך ביותר, תפקוד בינוני ותפקוד גבוה. כל אוטיסט, בהתאם ליכולת התיפקודית שלו, מסוגל להתקדם בצורה משמעותית אם רק יתאפשרו לו אימון ותרגול אינטנסיבי יום יומי ולמשך רוב שעות היום, ולטווח ארוך. כיום, עיקר המשאבים מופנים אל המסגרות הטיפוליות, כאשר נושא הגישה הטיפולית מוזנח.
6 הכשרת מקדמי/ות התפתחות
על מנת להוביל ילד/מתבגר אוטיסט לכדי תפקוד איכותי יש להכין תוכנית מותאת אישית, שתתורגל על בסיס יומי במשך רוב שעות היום. משפחה שהחלה בתוכנית טיפול "אחד על אחד", צריכה לגייס מקדם התפתחות על מנת לממש את התוכנית הייחודית. לשם כך יש צורך להכשיר הלכה למעשה מקדמי התפתחות רבים תוך כדי העבודה עם האוטיסט. עמותת להיות שם פועלת על מנת לגייס ולהכשיר מקדמי התפתחות ומפקחים, למעוניינים, ניתן להירשם לקורס באתר.
5 שינוי חקיקה וחסכון כלכלי
שינוי תפיסת המדינה את גישת הטיפול בילד במאובחנים על הספקטרום האוטיסטי תביא לחסכון כלכלי עצום למדינה. כאשר מעניקים טיפול פרטני אינטנסיבי, "אחד על אחד", ניתן להגיע לשיפור מדהים ברמת התפקוד של המטופל החל מרגע האבחון. שיפור הרמה התפקודית של הנמצאים על הספקטרום האוטיסטי תקטין בטווח הארוך את הצורך בליווי והשגחה צמודים ובכך תקטין בצורה משמעותית את הוצאת המדינה על הטיפול באוטיסטים בגילאים מבוגרים.
4 סיוע למשפחות
עמותת להיות שם היא בית אמיתי למשפחות להן ילדים על הרצף. פעילויות העמותה מושתתות על צורך קיים, כדי להוביל את האוטיסט למימוש יכולותיו והבאתו להיות חלק פעיל בקהילה. העמותה מעניקה ייעוץ והכוונה לדרכי טיפול אשר הוכחו כבעלי אחוזי הצלחה גבוהים, עזרה במציאת תרפיסטיים, סיוע בציוד טיפולי מותאם לילד, סיוע ישיר למשפחה במימון תוכנית אחד לאחד ועוד. משפחות המעוניינות לקבל שירותים מהעמותה מוזמנות למלא פרטים.
כל מה שחדש ומעניין
באוטיסטים בדרך לעצמאות
הרשמה חינם
מספר מילים על אוטיזם
מהו אוטיזם ?
אוטיזם קלאסי היא תסמונת מקבוצת הספקטרום האוטיסטי הנובעת מלקות מולדת ותורשתית.
מהם האתגרים העיקריים איתם מתמודדים ילדים אוטיסטים ?
מחלקים את התסמינים של האוטיזם הקלאסי לשלוש קבוצות:
-
תסמיני תקשורת לא מילולית | כגון קושי ביצירת קשרים חברתיים, בהבעת רגשות ובתקשורת בעזרת הבעות פנים.
-
תסמיני הפרעה בדיבור | למשל שגיאות דקדוק גסות, אוצר מילים קטן, הימנעות משימוש בדיבור.
-
תסמיני התנהגות חזרתית | כגון נדנוד חוזר של הגוף ופחד משינויים. כיום מקובל לחשוב שחלק מהתסמינים הקשורים בהתנהגות חזרתית נובעות ממגבלה בתכנון רצף תנועות, ושמגבלה זו גורמת גם למגבלה בקוארדינציית הידיים שקיימת אצל רבים מהלוקים בתסמונות הקשת האוטיסטית.
" ליווי ילדים על הרצף תוך לימוד ותרגול יום יומי אינטנסיבי יוביל ליכולת תכנון רצף תנועות, שיפור יכולות הדיבור והתקשורת הלא מילולית, עד לכדי עצמאות "